2014. január 20., hétfő

ÖLTÖZKÖDÉSI STÍLUSOK

Lányok:
 A legtöbb lány manapság hajlamos túl sokat foglalkozni a külsejével, bár ennek meg is lett a hatása, ugyanis rengeteg stílusféle alakult ki mostanra.



Gót: Ugye ezek azok, akik első ránézésre a félelmet idézik fel az emberben. Igazából szó szerint ez egy germán törzs neve volt, akik egy kulturális korszakot képviseltek, a gótikát. De ma ez már egy szubkultúrává alakult. A gótok zöme szívesen boncolgatja a társadalom szemében vélt tabutémákat, mint például a halált, az elvont dolgokat, a misztikumot, stb. A világra máshogy néznek, szinte soha nem nevetnek és komorak. Szeretik a költészetet, amiket általában kis csoportokba gyűlve mondanak el egymásnak. Nagyon érzelmesek, és sokszor háttérbe szorítják saját érzéseiket és másokéival foglalkoznak. Ismertetőjelek: csak fekete cuccok, (általában) fekete vagy sötét haj, fehér bőr, erős smink, piercing.

Emó: Akiről süt a világfájdalom. Az emo kifejezés az EMOTIONAL (érzelmes) szóból származik. Az emósok magukba szállnak, és rengeteget gondolkoznak a világ dolgain. A gótokkal ellentétben főleg a saját problémáikkal foglalkoznak. Lázadnak és szabadon akarják élni az életüket, de ez csak egy ilyen tini felfogás. Eléggé zárkózottak, és a társadalom eléggé elítéli őket, de nekik pont az a lényeg, hogy kifejezhessék egyéniségüket. Egyébként ők sem mind depressziósak, ugyanúgy tudnak örülni valaminek, ahogy más emberek, csak épp ezt a stílust választották. Ismertetőjelek: Jellegzetes oldalra fésült hosszú frufru (általában fekete vagy kiszőkített), halálfejes, kockás és csíkos, fekete, lila és pink cuccok.
Rocker: Ahogy a nevükben benne a legmeghatározóbb dolog a stílusukban a rock zene. De nem csak az. Hanem az is, hogy nem érdeklik őket, hogy mit gondolnak mások. Sokszor agresszívabbak más embereknél és hamarabb feldühödnek. Általában ezekben a lányokban nincs valami sok nőiesség. Viszont ennek van egy nőiesebb formája is, ami manapság sokszor divatba is jön: a Glam Rock. Ez egy csillogósabb, trendibb változat. Ismertetőjelek: hosszú haj, szegecses cuccok, bandaneves pólók, farmerok, tornacsuka vagy bakancs.

Trendi: Ezek azok a lányok, akik mindig a legújabb trend szerint öltözködnek. Akiknek szinte egy darab sem hiányzik a szekrényükből, amik megtalálhatóak a divatmagazinokban. Akiket mindig megnéznek rendkívül jó megjelenésük miatt. Számukra a kinézet és sokszor a márka is rendkívül fontos és szinte még a sarki boltba is úgy mennek le, mintha egy kifutóra készülnének. Szeretik, ha rájuk irányul a figyelem, hogyha ők lehetnek a középpontban. Hajlamosak túlzásba vinni a külsejükkel való foglalkozást és ezzel gyakran mások idegeire mennek, azaz eléggé hiúak és szinte már elvárják, hogy minden nap megdicsérjék a ruháját. Ismertetőjelek: tökéletesen egymáshoz illő szett, rengeteg kiegészítő, modellmegjelenés.
Cicababa: Azaz Barbiegirl, jobban mondva a trendi és a csajos keveréke. Trendi, mert hiú és sokat ad a külsőre, és csajos, mert pink és aranyos-a kinézet. A belső viszont egy nagy nulla. Ezek azok a lányok, akik körül elsőre lebzselnek a fiúk, de mikor rájönnek, hogy belül vagy nagyon buták, vagy gonoszak és mindenkinek keresztbe akarnak tenni, otthagyják őket. A plázacicák, mint ahogy a nevük is mutatja, rengeteg időt töltenek a plázában, és folyton nyafognak, akár a cicák. Sokakat lenéznek, amiért azt hiszik, hogy mivel ők szebbek (vagy inkább csak meg vannak csinálva), sokkal jobb emberek is náluk. Ők 100 %-ig a külsőben bíznak, ezért általában senki nem felel meg nekik. Ismertetőjelek: (sokszor) festett haj (főleg szőke), magas sarkú, pink cuccok, kisrucik.



Hippi: A hippidivat friss, egyedi, színes és fantáziadús. Nagyon figyelemfelkeltő, színessége és sokszor egymáshoz nem illő színű ruhadarabok miatt. A hippik szabadságot akartak és világbékét, ezért is lett a szimbólumuk a peace/békejel. Vidámak és barátságosak, szinte jó rájuk kisugárzásuk miatt. A ruháikat nézve már kevésbé, ugyanis mivel hasonlít a stílusuk a retróhoz, a ruháik általában divatjamúltak. Ismertetőjelek: békejel, színes cuccok, trapézgatya, tölcsérujj, hosszú haj, fonott cuccok, kerek szemüveg.



Csajos: Más néven a „cukilányok”. Akik még nem nőttek fel teljesen, hanem megtartják a kislányos imidzsüket, ám ezt meglehetősen divatosan teszik. De nem csak stílusilag maradtak kicsik, hanem sokszor belsőleg is, ugyanis életvidámak és optimisták és az öltözködésükkel is ezt akarják üzenni. Bár ők sem foglalkoznak keveset a külsejükkel, sőt kifejezetten ápoltak, látszik rajtuk, hogy a belsőre is sokat adnak, vagyis belül is legalább olyan aranyosak, mint kívül. Ismertetőjelek: virágok, sok pink, szívecskék, göndörített haj, masnik, habos-babos csipkés cuccok.

Swag: Avagy flegma, laza stílus. Ez az új őrület a #SWAG#YOLO. Így nagybetűkkel a SWAG azt jelenti: Secritly We Are Gay (Titkosan Melegek Vagyunk). Ezt még akkor találták ki, amikor a melegség tiltott volt (nem mintha ma olyan jó lenne) és egy csomó meleg hívta magát így. De legtöbbet melléknévként szokás használni: flegma, laza, menő, szajré. Kb ezeket jelenti. A YOLO pedig annyit tesz: You Only Live Once (Csak Egyszer Élsz). Ezt akkor szokták használni, amikor az illető valami merész dolgot tesz meg, arra hivatkozva, hogy: „Csak egyszer élünk!”. Ismertetőjelek: fullcap (sapka), sort vagy szakadt farmer tornacsuka. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése