2013. szeptember 16., hétfő

Körmök,1 fejezet,alapápolás


Az alapvető szép megjelenés egyik lét fontosságú szerepe  a szép,ápolt köröm.  Nem kötelező befestetni vagy megcsináltatni.  Az alap manikűrözést szinte mindenki eltudja végezni otthon. Nos sajnos nem mindenkinek van ideje és energiája 1-2-3 hetente elmenni manikűr szalonba ahol egy-egy kezelés akár több órát is igénybe vehet. Kezek ápolása jó esetben a napi szépségápolás része (ha csak egy reszelés vagy tisztítás formájában is ) . Nos néha gyakran praktikusabb otthon elvégezni a szükséges alapmanikűrt.  Ezért írom le az alapmanikűrözést lépésről lépésre! 


Előkészületek

Ha lakk vagy erősítő van a körmödön, akkor áztass vattapamacsot körömlakklemosóba, és távolítsd el a régi lakkot úgy, hogy minden ujjnál a köröm tövétől a szabad végéig haladsz.
A lemosós vatta lehetőleg ne érjen a körömszegély bőréhez. Kerüld az acetontartalmú - vagy hasonló vegyi anyagot tartalmazó - készítményeket. Az aceton és társai erősen szárítják a körmöt. Meleg vízzel öblítsd le a körömlakklemosó maradványait, majd szárítsd meg alaposan a kezedet.

Igazítsd formára a körmöket: reszeld a körömvéget az egyik oldaltól a középvonalig, majd a másik oldaltól ugyanígy. A reszelőt mindig 45 fokos szögben tartsd, úgy, hogy inkább a körömvég alját reszeled. A legerősebb, legtermészetesebb és legkönnyebben kezelhető körömforma az ovális!
Ne reszeld a körmöket, míg nedvesek, mert könnyen megsérülhetnek.
Ne húzogasd előre és hátra a reszelőt: a köröm rétegeire hasadhat.
Csak egy irányba reszeld hosszú, egyenletes mozdulatokkal. Használd a reszelő sima oldalát, és soha ne reszeld a sarkokban.

Kézápolás

Áztasd az ujjaidat kéz meleg vízbe. Puha sörtéjű kefével dörzsöld át a körmeidet, majd puha törülközővel töröld szárazra a kezedet.
Vigyél fel kutikula-, vagyis körömágybőr-puhító krémet vagy olajat.
Alaposan masszírozd a körmök tövébe. Néhány perc hatóidő után óvatosan told hátra a kutikulákat manikűrrudacskával vagy vattapálcikával. Törlőkendővel töröld le, majd öblítsd le meleg vízzel a maradék puhítót.


Ollóval távolíts el minden fölösleges, elhalt bőrt a köröm környékéről. Legyél nagyon óvatos, és ne vágj élő szövetbe, mert egyrészt fájdalmas, másrészt fertőzésekhez vezethet. Kutikulaolajjal vagy hidratálóval ápold a körömágybőrt.
Masszírozd át a kezedet kézápoló krémmel.  
Remélem szép körmötök van! 
Puszi: FrAnCi 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése